באחד האירגונים שאני מלווה, פרויקט תוכנה לצורך העיניין, ישנו סיפור החוזר על עצמו: קובעים אבן דרך למסירה בחמישי, כלומר אנשי הפיתוח מורידים גירסה (Build) בחמישי, בד"כ בשעות המאוחרות של חמישי, הרבה אחרי שהיום הסתיים. אנשי ה -QA שכבר התכוננו (מכונות,אנשים וכד') על מנת להתחיל בבדיקות כבר הלכו הביתה. מן הסתם ה- Build יחכה ליום ראשון. וכשיום ראשון יגיע אנשי ה- QA יגלו שהוא שבור ולמעשה לא עובד - עיקוב במסירה.
זה מאוד מפתה לתזמן אבני דרך עיקריות למסירה, לקראת הסופ"ש - בימי חמישי.
בצורה כזו, כולם יכולים ללכת הביתה בידיעה שחלק משמעותי של העבודה נסתיים.
משום מה, החיים לא עובדים כך.
ככל שמחזור החיים של הפרויקט(life cycle) טורי (סיריאלי), כך הסיכון של התחלות בימי ראשון וסיום בימי חמישי גבוה. סיום בימי חמישי משמעו שאף אחד לא יבדוק מתי קרה הסיום האמיתי עד יום ראשון בבוקר- ניהול זמן גרוע, אף אחד גם לא יבדוק אם מה שסוכם כ"סיום" באמת התקבל ועובד. מסירה בחמישי - מאפשר לאנשים לעבוד שעות מטורפות בסופ"ש על מנת לעמוד ביעד הסיום - העיקר לעמוד ביעד,סופ"ש. יתרה מזאת,בפרויקט טורי (סיריאלי) לעולם לא תוכל לדעת מתי העבודה הושלמה למעשה, עד שתגיע לשלב הבדיקות לקראת סוף הפרויקט.
אותה בעיה קורה גם כשעובדים באטרציות, אם איטרציה אמורה להסתיים בחמישי אחה"צ, הקבוצה תמיד יכולה לדחות דברים לתיקון לסופ"ש. אתה, מנהל הפרויקט, תמיד תרצה לדעת מה הקבוצה מסוגלת לעשות בטווח זמן הגיוני - לא בשעות הנוספות. סיום בימי חמישי נותן לקבוצה אפשרות לעבוד בסוף שבוע.
כשמתזמנים אבני דרך או איטרצית לאמצע שבוע,ניהול זמןוצלח יותר, הכמות של העבודה שנשארה - ברורה, יותר קל לתמרן בזמן - מכיוון שקל לראות מה נעשה ומה לא. אם לא תוכל להבין מה נשאר לעשות, יכולת התמרן שלך - צרה מאוד.
בחר את ימי שלישי או רביעי לאבני דרך עיקריות. כך שתוכל לראות התקדמות אמיתית (או חוסר התקדמות), תוכל לקצר שעות נוספות ותוכל לתמרן את הפרויקט ולא תופתע מאירועים לא צפויים בסוף הפרויקט.
איתי פוירשטיין - מאמן מומחה ניהול פרויקטים. טל' 0544731214